Vegan diyet ve vegan diyetin faydaları nelerdir?

 Vegan diyet ve vegan diyetin faydaları nelerdir?

Vegan diyet ve vegan diyetin faydaları nelerdir? Vegan beslenme nedir? Veganlık hayvansal hiçbir gıdanın alınmaması veya hiçbir hayvansal yan ürünün tüketilmemesidir.

Veganlık 1940’lı yıllarda Donald Watson tarafından tanımlanan bir kelime. Hiçbir hayvansal içeriğin İnsan yaşamında kullanılmaması aslında. Bu gıda olabilir, giyim olabilir, kozmetik olabillir, sporlar olabilir. Bütün alanlarda hayvan kullanımını reddediyor vegan kişiler.

Vegan diyet son dönemlerde oldukça popüler. Peki vagan diyet nedir ve nasıl uygulanır sizin için için inceledik.

Vegan diyeti genellikle hayvansal gıdalar tüketmeyenler tarafından tercih edilse de sağlıklı yaşam ve kilo vermek isteyenlerinde alternatif bir yolu olabilir. Çokça duyuyoruz vegan vegan, öncelikle vegan nedir bununla başlayalım.

Peki Vegan olmaya nasıl karar veriyor insanlar?

Aslında bardağı taşıran son damla oluyor ben veganım demek. Bir sürü içeriğin birleşmesi okuduğunuz kitaplar, izlediğiniz videolar, tanıştığınız insanlar, kafa yormalarımız bizi buraya götürüyor.

Pekala veganlar et tüketmiyorlar, balık bile yemiyorlar protein ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorlar? Proteini en fazla insan hayatında kullandığımız dönem büyüme ve gelişme dönemi. Biz büyüme ve gelişme döneminde sıfır iki yaş arasında dahi günlük en fazla 15 gr protein tüketiyoruz.

Peki vegan ürünler nelerdir?

Vegan beslenmede en başta güneş ışığından fayda sağlamak gerekiyor. Çünkü güneş ışığını alan yeşil yapraklı sebzeler besin üretirler bütün canlılık alemi bu besini kullanır. Protein için örneğin 1 su bardağı kuru fasulyenin içerisinde 15 gr protein var. Proteinin vücudun ihtiyacı olan kadarı şu şekilde hesaplanıyor. Vücut ağırlığınız çarpı 0.8, örneğin 50 kilo bir insan 50 çarpı 0.8 45 gr protein olarak hesaplanmaktadır. Bu 45 gr’ı 3’e bölersek üç öğün yemek yediğinizi varsayarak 15 gr proteine kişinin ihtiyacı hasıl olmaktadır.

Bütün renklerin içerisinde farklı Antioksidanlar var, mesela kuru mor soğan mor olduğu için içerisinde ki antioksidan turuncuda yok.

Bu arada sadece veganlar böyle beslenmiyorlar, kalp damar hastaları damarları açılsın diye böyle besleniyorlar. Şeker hastaları kan şekerleri düzelsin diye vegan usulü beslenmekteler.

Dünyada ki Antibiyotiğin yarısı hayvanlar için kullanılıyor ve iklim meselesi için duyarlı olarak bitkisel beslenmeye geçmemiz gerekmekte.

Protein dolu Vegan diyet tabağı:

Öncelikle tabağımıza bulgur koyuyoruz 5 gr kadar protein var bir su bardağı haşlanmış buğdayda, bir su bardağı kadarda kuru fasulye, bir su bardağı  kuru fasulyemizde 15 gr protein var, üç tane ceviz koyduk cevizde de üç gram protein var. Şuanda hiçbir şey yapmayın sebze bile koymayın tabağınıza şuanda tabağınızda 23 gr protein var.

Vitamin deposu buğday sütü. Buğday sütünün faydaları neler? Aslında sadece buğday sütü değil badem sütü, kenevir sütü, ceviz sütü dahi yapabilirsiniz. Bütçeniz ve zevkiniz neye elveriyorsa yada hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tüketebilirsiniz.

Nefis Buğday sütü tarifi:

Buğday sütünü günlük yapmanız lazım, doğal olduğu için fazla dayanım göstermeyecektir. Buğday sütü için blendera bir su bardağı buğday ve üç su bardağı suyu ekleyin ve 1 su baradağı müsliyi koyup blendleyin iyice karışsın. Karşımı iki saat bekletin ve bir miktar daha blendleyin karıştırın. İnce bir tülbent marifeti ile süzün ve işte buğday sütünüz hazır, şifa kaynağı buğday sütünüzü taze yapmaya ve tüketmeye özen gösterin.

minikblog sizin için bloglamayı sürüdürecek…

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

buradan bir menü oluşturun